Βιογραφικό σημείωμα

Ο Βασίλης Ρούβαλης είναι συγγραφέας. Έχει σπουδάσει βυζαντινή φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στην εργογραφία του περιλαμβάνονται 18 τίτλοι (ποίηση, διήγημα, μετάφραση, συμμετοχή σε συλλογικά έργα). Ασχολείται με την κριτική, αρθρογραφεί και δίνει λογοτεχνικές διαλέξεις. Το έργο του έχει τύχει μετάφρασης σε εννέα γλώσσες. Διευθύνει το περιοδικό & τις εκδόσεις (.poema..). Ασκεί τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο-τηλεόραση. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.

Εκτός της λογοτεχνίας, έχει συνεργαστεί: 1. στη βίντεο εγκατάσταση Ανάμεσα (ποιητικοί αφορισμοί πάνω σε εικόνες του εικαστικού Παναγιώτη Τεμπελόπουλου, 2013), 2. στο θέατρο (δραματοποίηση της ποιητικής σύνθεσης Λεύγες, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2014 – σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός, μουσική: Νικήτας Κίσσονας), 3. στην ομαδική έκθεση εικαστικών της Εταιρείας Συγγραφέων (Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, 2015), 4. στην ατομική έκθεση φωτογραφίας Λέξεις : Θάλασσα, Απεικονίσεις (περιοδεία σε εννέα πόλεις, 2015-2016).

Σύνδεσμοι:
http://www.rouvalis.gr
http://www.e-poema.eu
http://www.poemaeditions.gr
Eπικοινωνία:
vassilisrouvalis@yahoo.gr | editor@e-poema.eu

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s